Električni e-Golf in e-Up! uradno potrjena za Frankfurt

Nemški avtomobilski gigant, koncern Volkswagen je uradno najavil kaj nam bodo na področju električnih vozil pokazali na prihajajočem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, ki je tik pred vrati. Kot pričakovano bo tu premierno predstavljen e-Up!, elektrificirana različica malčka Up!, ki bo poskušala konkurirati BMW-jevemu i3.

golf_eup

Nemški avtomobilski gigant, koncern Volkswagen je uradno najavil kaj nam bodo na področju električnih vozil pokazali na prihajajočem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, ki je tik pred vrati. Kot pričakovano bo tu premierno predstavljen e-Up!, elektrificirana različica malčka Up!, ki bo poskušala konkurirati BMW-jevemu i3. Nemški avtomobilski gigant, koncern Volkswagen je uradno najavil kaj nam bodo na področju električnih vozil pokazali na prihajajočem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, ki je tik pred vrati.thumb golf eup Kot pričakovano bo tu premierno predstavljen e-Up!, elektrificirana različica malčka Up!, ki bo poskušala konkurirati BMW-jevemu i3 in že znanemu Peugeot iOnu, Mitshubishi i-MiEVu in Citroenu C-Zero. V drobovju bomo našli električni motor, ki razvije 60 kW moči in 210 Nm navora, kar pomeni, da bo za pospešek od 0 do 100 km/h e-Up! Potreboval 12.4 sekunde in najvišjo hitrost dosegel pri 130 kilometrih na uro. S kapaciteto baterije 18.7 kWh obljublja okoli 160 kilometrov dometa z enim polnjenjem.volkswagen e-up!Druga novost pa je večji model in sicer nam vsem dobro znani Golf. Sedma generacija Golfa, ki bo gnana izključno s pomočjo električne energije bo nosila oznako e-Golf, poganjal pa ga bo električni motor s 85 kW moči (oziroma 115 »konji«) in najvišjim navorom 270 Nm. Pospešek bo zavoljo močnejšega elektromotorja, v primerjavi z e-Up! seveda boljši. 10.4 sekunde naj bi potreboval za dosego 100 kilometrov na uro.

Vemo tudi, da bo najvišja hitrost elektronsko omejena na 140 km/h tako, da bo na slovenskih avtocestah z njim težko pridelati kazen, zahvaljujoč ogromni kapaciteti baterije, kar 24.2 kWh, pa bo z enim polnjenjem mogoče prevoziti slabih 200 kilometrov. Električni Golf naj bi bil tudi prvi Volkswagnov model, katerega žarometi bodo v celoti svetili s pomočjo LED tehnologije. Več podrobnosti o obeh nemških novincih pa bo znanih že kmalu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *