Predstavitev: Porsche 918 Spyder

porsche 918 spyder

Le dva dni zatem, ko so po spletu zaokrožile vohunske fotografije iz testiranj novega Porscheja 918 Spyder, so pri Porscheju sklenili, da nam prihajajoči hibridni športni avtomobil tudi uradno predstavijo. Kot so zapisali v sporočilu za javnost avtomobil trenutno še preizkušajo in izpopolnjujejo, proizvodnja pa je po njihovih načrtih predvidena na konec septembra 2013.

porsche 918 spyder

porsche 918 spyder

Le dva dni zatem, ko so po spletu zaokrožile vohunske fotografije iz testiranj novega Porscheja 918 Spyder, so pri Porscheju sklenili, da nam prihajajoči hibridni športni avtomobil tudi uradno predstavijo. Kot so zapisali v sporočilu za javnost avtomobil trenutno še preizkušajo in izpopolnjujejo, proizvodnja pa je po njihovih načrtih predvidena na konec septembra 2013.

Le dva dni zatem, ko so po spletu zaokrožile vohunske fotografije iz testiranj novega Porscheja 918 Spyder, so pri Porscheju sklenili, da nam prihajajoči hibridni športni avtomobil tudi uradno predstavijo. Kot so zapisali v sporočilu za javnost avtomobil trenutno še preizkušajo in izpopolnjujejo, proizvodnja pa je po njihovih načrtih predvidena na konec septembra 2013, prve primerke pa naj bi kupci prejeli konec prihodnjega leta.porsche 918 spyder »To kar delamo z modelom 918 Spyder je redefiniranje zabave v vožnji, učinkovitosti in zmogljivosti,« je dejal Wolfgang Hatz, član izvršnega odbora za raziskave in razvoj v družbi Porsche AG. Poudarek je na vključevanju visoko razvitih posameznih pogonskih komponent.

Kombinacija motorja z notranjim izgorevanjem in dva neodvisna električna motorja – eden na sprednji osi in en za na zadnji – predstavlja popolnoma nove zahteve po razvoju poslovnih strategij. »Zato smo pri pomembnih komponentah v tem vozilu uporabili vse naše znanje in sposobnosti za inovacije,« je še dodal Hatz.porsche hybrid 918 spyder Porsche 918 Spyder naj bi navduševal z kombinacijo minimalne porabe goriva in neverjetno zmogljivostjo. Prvi rezultati testnih preizkušanj so v skladu z visokimi pričakovanji, kot pravijo pri Porscheju. Poleg uradnih fotografij, kjer lahko vidimo 918 Spyderja med preizkušanjem v barvni shemi, ki so jo povzeli po zgodovinskih  dirkalnikih Porsche 917, so nam postregli tudi z uradnimi tehničnimi podatki.

Novi Porsche bo super športni avtomobil zasnovan kot vtični (plug-in) hibrid, ki združuje visoko zmogljiv motor z notranjim izgorevanjem in par električnih motorjev, ki bosta poskrbela za izredno zmogljivost. Na eni strani se dinamični cestni dirkalnik ponaša z več kot 770 konjskimi močmi, na drugi strani pa naj bi za 100 kilometrov porabil zgolj tri litre goriva.hybrid porsche 918 spyder Porsche 918 Spyder je dvosedežni kabriolet, ki se ponaša s CFRP šasijo, ojačano s karbonskimi vlakni. Vzporedni hibridni pogon sestavlja 4,6-litrski V8 motor, ki je postavljen sredinsko in proizvede 570 konjskih moči. Električni motor oziroma hibridni modul za zadnjo os je 90 kW, medtem, ko se sprednji ponaša z močjo 80 kW. Pogonski sklop tako skupaj proizvede 770 konjskih moči.

Električna motorja se napajata iz litij-ionske baterije s kapaciteto 6.8 kWh in 202 kW najvišje moči. Kot smo že omenili je tovarniška poraba 918 Spyderja po NEDC ciklu 3 litre na 100 kilometrov, ob tem pa bo v ozračje izpustil zgolj 70 gramov CO2 emisij na prevoženi kilometer. Domet v električnem načinu znaša 25 kilometrov, najvišja hitrost pa 150 km/h.918 spyder porsche Dih jemajoči so podatki o končni hitrosti in pospeških. Končno hitrost naj bi dosegel pri 325 kilometrih na uro, medtem, ko bo od 0 do 100 km/h pospešil v zgolj treh sekundah. Vzmetenje sestavljajo dvojna prečna vodila na sprednji osi z opcijskim elektropnevmatskim dvižnim sistemom, ter večtočkovno povezana zadnja os s prilagodljivim elektromehanskim sistemom za individualno krmiljenje zadnjih koles.

Skratka, Porsche vstopa v svež segment hibridnih super športnih avtomobilov s čimer se bo pridružil Hondi, ki v ta segment vstopa z novo generacije NSX, Infinitiju, ki prihaja z modelom EMERG-E, BMW-ju z i8 in ne nazadnje tudi Ferrariju, ki je oznanil, da bo tudi novi Ferrari Enzo hibrid. Glede na hitrost širitve tega novega segmenta avtomobilov v naslednjih dveh letih pričakujemo pestro ponudbo za tiste, ki so željni adrenalina in imajo seveda nekoliko debelejše denarnice.

{gallery}hibridi/predstavitve/porsche/918_spyder/galerija{/gallery}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *