Predstavitev: Honda Fit EV 2013

honda fit evKot smo pričakovali je Honda izpolnila obljubo in v Los Angelesu, kjer se je odvijal avtomobilski salon, predstavila svoj prvi popolnoma električni avtomobil, kombilimuzino Fit EV. Slednji bo v Ameriki na voljo prihodnje poletje, Honda pa je ubrala zanimiv način, saj so se odločili, da bo Fit EV mogoče le najeti.

honda fit ev

honda fit evKot smo pričakovali je Honda izpolnila obljubo in v Los Angelesu, kjer se je odvijal avtomobilski salon, predstavila svoj prvi popolnoma električni avtomobil, kombilimuzino Fit EV. Slednji bo v Ameriki na voljo prihodnje poletje, Honda pa je ubrala zanimiv način, saj so se odločili, da bo Fit EV mogoče le najeti.

Kot smo pričakovali je Honda izpolnila obljubo in v Los Angelesu, kjer se je odvijal avtomobilski salon, predstavila svoj prvi popolnoma električni avtomobil, kombilimuzino Fit EV. Slednji bo v Ameriki na voljo prihodnje poletje, Honda pa je ubrala zanimiv način, saj so se odločili, da bo Fit EV mogoče le najeti.električni avto honda fit ev Ocenjujejo, da bo mesečni najem stal okoli 399 ameriških dolarjev, čeprav je maloprodajna cena ocenjena na okoli 36.625 dolarjev. Pričakujejo, da bodo v tej zgodnji fazi izdelali približno 1.100 električnih modelov Fit v naslednjih treh letih.

Honda Fit EV je zasnovana na podlagi bencinskega modela Fit in je namenjena povprečnim dnevnim migracijam v mestih. Domet z enim polnjenjem je ocenjen na slabih 200 kilometrov v urbanem okolju, medtem, ko Honda ocenjuje, da bi s kombinirano vožnjo Fit EV lahko prevozil približno 120 kilometrov.avto honda fit ev Koaksialni električni motor z močjo 92 kilovatov se napaja iz 20 kWh litij-ionskih baterij. Fit EV se ponaša s sistemom za izbor načina vožnje, ki so ga vzeli iz hibridnega modela CR-Z in ga prilagodili potrebam popolnoma električnega avtomobila. Sistem vozniku omogoča, da izbira med tremi programi vožnje in tako neopazno spremeni način podajanja moči.

Z izbiro programa Econ je domet vozila mogoče povečati za 17 odstotkov, v primerjavi s programom Normal. Če si voznik zaželi nekoliko zabave in občutno boljših pospeškov, bo potrebno izbrati program Sport, ki pa seveda terja svoj davek v smislu krajše avtonomije. Vozniku bo v pomoč tudi merilnik moči, ki opozarja na optimalne pogoje vožnje, z upoštevanjem tega območja se seveda varčuje z energijo. Temu je namenjen tudi visoko učinkoviti električni sistem in klimatska naprava ter nov sistem regenerativnega zaviranja.avtomobil honda fit ev 2013 Ko bo baterija popolnoma prazna, jo je mogoče preko 240-voltnega polnilnika napolniti v manj kot treh urah. Dimenzijsko je Fit EV enak osnovnemu, bencinskemu modelu. Avtomobil bo sprva na voljo zgolj v eni barvi in sicer v metalno perla modri. Od bencinskega modela ga bo navzven ločeval logotip EV na pokrovu prtljažnika in nalepke na stranskih pragovih.

{youtube}AZKsWTutW84{/youtube}

V potniški kabini so sedeži prekriti z bio tkanino, za bolj zabavno vozniško izkušnjo pa skrbijo merilniki, ki spreminjajo barvo glede na izbrani način vožnje (zelena, bela ali rdeča). Iz armaturne plošče voznik lahko razbere ključne informacije o vozilo kot je stanje napolnjenosti baterije in doseg. Skratka, Honda Fit EV bo v poletju 2012 sprva na voljo v Kaliforniji in Oregonu, v letu 2013 pa bodo ponudbo razširili na celotno vzhodno obalo. Ali bomo električnega Fita ugledali tudi v Evropi pa trenutno še ni znano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *