Honda v Tokiu s šestimi koncepti električnih vozil

 

honda_tokio_rmV začetku decembra se bo odvijal eden pomembnejših avtomobilskih salonov in sicer Tokyo Motor Show, ki bo tokrat na sporedu že dvainštiridesetič. Japonski avtomobilski in motociklistični proizvajalec, Honda je že potrdila udeležbo in napovedala pestro dogajanje na njihovem razstavnem prostoru. V Tokyu naj bi predstavili kar šest konceptnih vozil, ki jih tako ali drugače poganja elektrika.

 

honda_tokio_rm

 

honda_tokio_rmV začetku decembra se bo odvijal eden pomembnejših avtomobilskih salonov in sicer Tokyo Motor Show, ki bo tokrat na sporedu že dvainštiridesetič. Japonski avtomobilski in motociklistični proizvajalec, Honda je že potrdila udeležbo in napovedala pestro dogajanje na njihovem razstavnem prostoru. V Tokyu naj bi predstavili kar šest konceptnih vozil, ki jih tako ali drugače poganja elektrika.

 

V začetku decembra se bo odvijal eden pomembnejših avtomobilskih salonov in sicer Tokyo Motor Show, ki bo tokrat na sporedu že dvainštiridesetič. Japonski avtomobilski in motociklistični proizvajalec, Honda je že potrdila udeležbo in napovedala pestro dogajanje na njihovem razstavnem prostoru. V Tokyu naj bi predstavili kar šest konceptnih vozil, ki jih tako ali drugače poganja elektrika.

thumb_honda_acx_concept
Honda AC-X Concept

 

Koliko od teh modelov bo prišlo v serijsko proizvodnjo še ne moremo ugibati, kljub temu pa bodo obiskovalci salona v Tokiu imeli kaj videti. Honda tako napoveduje predstavitve koncepta AC-X, ki je, kot so zapisali v sporočilu za javnost, plug-in hibridno vozilo naslednje generacije, ki ponuja udobje in prijetno počutje v vozilu, v vseh voznih situacijah, tako pri mestni vožnji, kot pri daljših potovanjih.

Gre za futuristično oblikovano limuzino, pri kateri voznik lahko preklaplja med dvema načinoma in sicer med prvim, ki za pogon uporablja izključno motor z notranjim izgorevanjem, za bolj agresivno in športno vožnjo, ter med avtomatskim pogonskim načinom za bolj sproščeno vožnjo.

thumb_honda_micro_commuter_concept
Honda Micro Commuter Concept

Drugi koncept je Micro Commuter Concept oziroma futuristično mestno vozilo, namenjeno dnevnemu prevozu po urbanih središčih. Kot obljubljajo pri Hondi bo njihovo vozilo, seveda v kolikor ga bomo ugledali v serijski obliki, dostopno širšemu krogu ljudi.

Bolj verjeten kandidat za serijsko proizvodnjo je tretji koncept, ki so ga začasno poimenovali Small Sports EV Concept oziroma majhen športen električni avtomobil, ki naj bi povečal užitek pri vožnji, medtem, ko naj bi dosegal odlične okoljske učinkovitosti.

thumb_honda_small_sport_ev_concept
Honda Small Sports EV Concept

Seveda so pri Hondi pred samim salonom s podatki še zelo skopi, vendar so se takoj po najavi tega koncepta sprožile govorice, da naj bi bila to naslednja generacija legendarnega modela Honda NSX. V okviru motorističnega dela Honde, bodo v Tokiu predstavili tri koncepte električnih motornih koles.

thumb_honda_rce_concept
Honda RC-E

Najbolj zanimiv za motoristične navdušence je koncept RC-E, ki je električni super športni motor. Kot pravijo pri Hondi, naj bi šlo za močan električni motocikel, osnovan okoli kompaktne šasije 250-kubičnega razreda. Zagotovo pozornost pritegne dizajn, pri katerem so uporabili linije retro dirkalnih motociklov in vse to združili s sodobno tehniko kot je Ohlinsovo vzmetenje, Brembo zavore in seveda električni pogon.

thumb_honda_e_canopy
Honda E-Canopy

Honda E-Canopy je koncept električnega trikolesnega skuterja, namenjenega uporabi v mestih. Z dodatnim zadnjim prtljažnikom naj bi bil uporaben tudi v poslovni rabi. Vsakodnevno uporabo mu omogoča vetrobransko steklo, ki se zaključi kot streha in tako omogoča uporabo tudi v slabem vremenu.

Zadnji med dvo in trikolesniki je koncept Motor Compo, ki je prej kot skuter, nekakšen električni skiro in se ga lahko naloži v prej omenjeni koncept Micro Commuter Concept.

thumb_honda_motor_compo
Honda Motor Compo

Skratka, tako kot vsi letošnji avtomobilski in motoristični saloni, bo tudi Tokijski sejem bogat z električnimi in hibridnimi vozili, vse koncepte pa bomo podrobneje predstavili, ko v prihodnji mesec, ko jih bo Honda tudi uradno predstavila z več podatki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *